مجله سلامتی نبض

ز نبض آگه شوی بر حال دل
صفحه اصلی > زیبایی :  رتینول چیست؟

 رتینول چیست؟

رتینول چیست

 اگر از افرادی باشید که به پوست خود اهمیت می‌دهید، این احتمال وجود دارد که بدانید رتینول چیست و چه ویژگی‌هایی دارد. کرم‌ها و لوسیون‌ها از جمله مواد آرایشی هستند که برای رفع چین‌وچروک پوست از آنها استفاده می‌شود که در ساخت آنها ممکن است رتینول هم به کار رود. داشتن پوست صاف و درخشان و بدون چین‌وچروک با کمک‌گرفتن از مواد آرایشی روش مرسومی است. زیرا با بالارفتن سن و به دلایل مختلف ممکن است پوست جوانی و شادابی خود را از دست بدهد.

میزان دوز مصرفی رتینول به طور حتم به‌شدت مشکلات پوستی بستگی دارد. به همین دلیل مصرف آن به‌صورت مرتب بدون تجویز پزشک توصیه نمی‌شود. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره خواص رتینول روی پوست، خواندن متن را ادامه دهید.

بیشتر بخوانید: چگونه پوست شیشه‌ای داشته باشیم؟

 رتینول و مشخصات آن

 رتینول چیست که در تولید مواد آرایشی از آن استفاده می‌شود؟ این ماده از خانواده ویتامین آ است. در واقع، رتینول یکی از اشکال اولیه این ویتامین محسوب می‌شود. دیگر ترکیبات رتینول مثل رتین آ و رتینوئید به‌قدری در طراوت پوست مؤثر هستند که در ساخت بیشتر محصولات جوان‌سازی کاربرد دارند. این ماده علاوه بر ازبین‌بردن خطوط نازک پوست در روشن‌سازی و کاهش جوش‌ها نیز مؤثر است. رتینول یک نوع لایه‌بردار هم هست که بافت پوست را بهبود می‌بخشد.

 بر عکس دیگر محصولاتی که برای مراقبت از پوست به کار برده می‌شوند، رتینول سلول‌های مرده را از پوست جدا نمی‌کند. مولکول‌های تشکیل‌دهنده این ماده از لایه خارجی پوست یا همان اپیدرم به لایه میانی یا درم منتقل می‌شوند. وقتی رتینول به لایه میانی پوست می‌رود، به خنثی‌شدن رادیکال‌های آزاد کمک بسیاری می‌کند.

این مسئله تأثیر بسیاری در ساخت الاستین و کلاژن دارد که هر دو اثر پرکنندگی دارند. در پاسخ به این پرسش که رتینول چیست می‌توان گفت که هم چین و چروک‌های پوست را حذف می‌کند و منافذ پوست که بیش از اندازه بزرگ شده‌اند می‌بندد.

 رتینول با رتینوئید متفاوت است. رتینوئید شکل اصلی ویتامین آ است و فروش آن بدون نسخه ممنوع است. ولی رتینول یکی از مشتقات ملایم همین ماده است که بدون نسخه هم در دسترس است. می‌توان مهم‌ترین تفاوت این دو ماده را در قدرت آنها دانست.

رتینول چیست

 رتینول چیست و چه کاربردی دارد؟

 این که رتینول چیست و چه کاربردی دارد برای شما که به دنبال محصولات آرایشی مفید برای پوست می‌گردید مهم خواهد بود. یکی از مهم‌ترین کاربردهای رتینول ازبین‌بردن خطوط ظریف و نازک روی پوست است. می‌توان آن را یک ماده ازبین‌برنده چین‌وچروک روی پوست نیز به شمار آورد. حتی برای رفع لکه‌هایی که از نورهای مضر خورشید ناشی می‌شوند نیز مفید است. می‌توان بخش‌های ناهموار پوست را با استفاده از رتینول صاف کرد. البته برای دست‌یافتن به نتایج درخشان از استفاده از رتینول لازم است که به‌صورت روزانه و منظم مصرف شود.

 اگر به دنبال ماده‌ای کارساز برای رفع جوش و آکنه و همچنین لکه‌های قهوه‌ای هستید که در اثر بالارفتن سن ایجاد می‌شوند، می‌توانید به سراغ رتینول بروید. ویتامین آ موجب ترمیم سلول‌های پوست می‌شود و فعالیت آنها را افزایش می‌دهد و رتینول به‌عنوان یکی از مشتقات این ویتامین مانند آن عمل می‌کند. رتینول بیشتر به شکل سرم یا مایع، کرم و ژل در بازار موجود است. ضمن این که به‌صورت قرص مکمل هم موجود است.

 مزایای رتینول برای انواع پوست

 رتینول چیست و چطور می‌توانید آن را برای نوع پوست خود انتخاب کنید؟ اگر پوست خشکی دارید باید بدانید که این ماده به بازسازی سلول‌های پوستی کمک می‌کند. یعنی موجب می‌شود که سلول‌های قدیمی از بین بروند و سلول‌های جدید جایگزین آنها شوند. همین فرایند ساختار پوست و بافت آن را بهبود می‌بخشد. محصولات حاوی رتینول می‌توانند به صورت‌های مختلف به شاداب شدن پوست منجر شوند:

  • رتینول خاصیت ارتجاعی پوست را بالا می‌برد و آن را حفظ می‌کند.
  • از پوست در مقابل تجزیه کلاژن مراقبت به عمل می‌آورد.
  • لکه‌های روی پوست از جمله لکه‌های قهوه‌ای، جای زخم و جای جوش را از بین می‌برد.
  • موجب تقویت اپیدرم که همان لایه بیرونی پوست است می‌شود و میزان تبخیر آب پوست را کمتر می‌کند.
  • درصورتی‌که کسی این پرسش را بپرسد که رتینول چیست، می‌توان درباره ویژگی آن برای از بردن جوش و آکنه نیز گفت. زیرا رتینول به کاهش التهاب‌های پوستی منجر می‌شود.
  • با آن می‌توان آسیب‌های ناشی از اشعه‌های مضر خورشید روی پوست را بهبود بخشید.
  • برای بستن و کوچک‌تر کردن منفذهای باز پوست گزینه مناسبی تلقی می‌شود.
  • از محصولات حاوی رتینول برای درمان سلولیت هم استفاده می‌کنند.

 روش مصرف رتینول چیست و چگونه است؟

 روش مصرف رتینول چیست و چطور باید از آن استفاده کرد که بیشترین تأثیر را داشته باشد؟ در بهترین حالت باید از پزشک و فرد متخصص در این زمینه کمک گرفته شود. اگر بار اول است که از رتینول استفاده می‌کنید باید به نکات مهمی توجه داشته باشید.

پیش از مصرف پوست باید تمیز باشد. نکته بسیار پراهمیتی که درباره رتینول وجود دارد این است که ابتدا باید روی پوست تست شود. یعنی کمی از محصول آرایشی حاوی رتینول را روی پوست بگذارید و درصورتی‌که پوست واکنشی نشان نداد و حساسیت نداشت به کار ادامه دهید. در زمان مصرف مقدار بسیار کمی از آن باید با اپلیکاتور روی پوست ریخته شود و بعد ماساژ داده شود تا به همه نقاط برسد.

 نکته مهم دیگر این است که بعد از استفاده از رتینول نباید در معرض نور خورشید قرار بگیرید. استفاده از ضد آفتاب‌های مناسب، قوی و باکیفیت در این دوران بسیار مهم است. به علت این ویژگی، شب‌هنگام می‌تواند موقع مناسبی برای مصرف رتینول باشد.

رتینول چیست

 نکات مهم در زمان مصرف رتینول

 وقتی برای مصرف رتینول به پزشک مراجعه کنید، برای درمان مشکلات شما ابتدا مصرف آن را با دوزهای کمتر آغاز می‌کند. ابتدا توصیه می‌شود که تنها سه بار در هفته استفاده شود و بعد به‌دفعات مصرف آن افزوده می‌شود. در مواردی توصیه می‌شود که مصرف آن با یک روز در هفته آغاز شود. نکته دیگر این است که بهتر است در روزهای سرد سال استفاده شود و در روزهای گرم کمتر به سراغ آن بروید.

 باید تنها یکی از محصول حاوی رتینول استفاده شود، به‌این‌علت که مصرف چند محصول با هم موجب تحریک پوست خواهد شد. اگر از دیگر محصولات درمانی استفاده می‌کنید، بهتر است درباره مصرف رتینول هم‌زمان با آنها با پزشک خود مشورت کنید. زیرا احتمال تداخل دارویی و ایجاد حساسیت در این موارد وجود دارد.

 به دلیل این که رتینول حساسیت پوست را بالا می‌برد، مصرف آن پیش از لایه‌برداری، لیزر و دیگر فعالیت‌های آرایشی و بهداشتی توصیه نمی‌شود. دست‌کم باید بین مصرف رتینول و چنین فعالیت‌هایی ۵ روز فاصله باشد. در ادامه درباره این که عوارض رتینول چیست اطلاعاتی آورده شده است.

 عوارض رتینول چیست؟

 عوارض رتینول چیست برای مصرف‌کننده اهمیت دارد. درست است که مواد آرایشی حاوی رتینول تأثیر بسیاری در کاهش چین‌وچروک‌ها دارد، ولی درصورتی‌که شیوه مصرف آن را ندانید، دچار عوارض آن خواهید شد. توصیه می‌شود که این ماده به‌آرامی وارد روتین پوستی مصرف‌کننده شود. این امکان وجود دارد که بعد از مصرف رتینول پوست خشک شود.

بروز خشکی در پوست به‌این‌علت است که رتینول در ابتدا موجب کاهش تولید چربی پوست یا سبوم می‌شود. برای رفع این مشکل به طور معمول استفاده از محصولات مرطوب‌کننده را در کنار آن توصیه می‌کنند.

 مصرف رتینول در زمان بارداری و شیردهی پیشنهاد نمی‌شود. در مواردی در مصرف‌کننده‌های رتینول خارش و سوزش پوست هم مشاهده هم شده است. گاهی پوسته‌پوسته می‌شود. امکان تغییر رنگ پوست و قرمزشدن آن هم وجود دارد. البته که همه مصرف‌کننده‌ها این عوارض را تجربه نمی‌کنند.

 مسئله مهم درباره عوارض رتینول چیست؟ این است که این مشکلات موقتی هستند و در مدت‌زمان کوتاهی رفع می‌شوند. درصورتی‌که احساس می‌کنید این علائم در شما شدت دارد حتماً باید با پزشک معالج خود تماس بگیرید. این عوارض زمانی بیشتر روی پوست دیده می‌شوند که رتینول بیش از اندازه مصرف شود.

 تفاوت رتینوئید و رتینول چیست؟

 رتینول چیست و با رتینوئید چه تفاوت‌هایی دارد؟ در زمان تهیه لوازم بهداشتی و مراقبتی پوست ممکن است با سه نام از مشتقات ویتامین آ برخورد کنید. رتینول، رتین آ و رتینوئید که بخشی از اصلی‌ترین این مواد هستند که نقش ترمیم‌کنندگی دارند. اما این سه ماده با هم متفاوت هستند.

 رتینوئید یک ماده قوی است که در لوازم آرایشی به دلیل داشتن ویژگی‌های منحصربه‌فرد مورداستفاده قرار می‌گیرد. انواع مشتقات ویتامین آ زیرمجموعه این ماده به شمار می‌روند. البته رتینول هم یکی از همین مشتقات محسوب می‌شود. برای این که رتینول کاربرد لازم را داشته باشد، باید به شکل اسید رتینوئیک تبدیل شود. این اسید از رتینول ۲۰ برابر قوی‌تر است.

 رتینوئید پایه ویتامین آ است و هر دو ماده رتینول و رتین آ از مشتقات آن هستند. رتینوئید از این دو قدرت بیشتری دارد و باید حتماً به توصیه پزشک مصرف شود. رتین آن هم بدون تجویز پزشک نباید مورد مصرف قرار گیرد. این دو ماده اگر به‌درستی استفاده نشوند، ممکن است عوارض زیادی را به دنبال داشته باشند. حال که دانستید رتینول چیست از این آگاه باشید که این ماده از دو ماده دیگر ملایم‌تر است. به همین دلیل از رتینول در ساخت بسیاری از مواد آرایشی و بهداشتی استفاده می‌شود.

برچسب ها :

مهری تقی‌پور

پست های مرتبط

 خواص پیله ابریشم برای پوست چیست؟

 خیلی از مردم هنوز از خواص پیله ابریشم برای پوست صورت آگاهی…

27 تیر 1403

 خواص جلبک دریایی برای پوست چیست؟

 خواص جلبک دریایی برای پوست موجب شده است جلبک دریایی را در…

20 تیر 1403

راه‌های از بین بردن جای جوش

 از بین بردن جای جوش برای آنها که به پوست خود احساس…

13 تیر 1403

دیدگاهتان را بنویسید